Hívjon Most! +36 70 458 2230

Villámklíma

Villámklíma

Kedvezményes díjszabások: melyiket válasszuk? H vagy GEO tarifa?

Geo és a H tarifa is nagyon kedvező áron elérhető, mindegyik jó hőszivattyúhoz, mégis melyik mellett tegyük döntsünk?

Geo és H tarifa 

A Geo tarifa kizárólag az ELMŰ és az ÉMÁSZ szolgáltatási területén érhető el, egész évben üzemel, de naponta kétszer 2 órára kimarad. A H tarifa az ország egész területén elérhető, de csak októbertől áprilisig használható, ebben az időben viszont megszakítás nélkül.

 

A megoldás a felhasználás módjában lesz: Ugyanezt a készüléket alkalmazzuk-e nyáron hűtésre is?

Ha megfelelő az épületünk szigetelése és felületfűtést alkalmazunk, akkor a Geo tarifával járó napi 2-szer 2 óra kimaradás nem fog problémát okozni a fűtésben. Ha már hűtésre is haszáljuk az áramot, akkor külön kedvező, hogy a nyári légkondicionálásról is a nagyon kedvező díjszabás mellett tudunk gondoskodni, hiszen egész évben elérhető a kedvezményes tarifa. Persze önmagában ez még nem fedi le az egész éves fogyasztásunkat, a fűtési időszakon kívül más megoldásról kell gondoskodnunk, de amennyiben házunk szigetelése megfelelő és nyáron nem igényel jelentős hűtést, akkor a nyári teljes árú áramfelhasználással és a téli kedvezményes H tarifára történő fűtéssel átlagolva még mindig nagyon sokat spórolhatunk.

Amennyiben nem felületfűtést alkalmazunk vagy nagyobb hőszivattyút használunk, akkor viszont érdemesebb a H tarifa mellett dönteni. A hőszivattyú elektronikája nem viseli jól a napi kétszeri áramkimaradást, pláne, ha az éppen a leolvasztási szakaszban történik. Tehát ha fan-coll és hőszivattyús fűtés üzemel, akkor a H tarifa lesz a legjobb választás.

Érdemes tehát új fűtési rendszereink tervezésekor a megfelelő szigetelés mellett a megújuló energiaforrásokban és hőszivattyúkban gondolkodnunk, hiszen rendkívül kedvező árú villamos energiával tudjuk működtetni őket a H tarifának köszönhetően.