Hívjon Most! +36 70 458 2230

Villámklíma

Villámklíma

Drága a klímaszerelés - vegyek inkább mobil-klímát?

A Split, azaz "osztott" rendszerű klímák esetében a beltéri egységében elpárologtatott hűtőközeget a szabadban elhelyezett, kültéri egység kompresszora préseli újból cseppfolyós halmazállapotúvá. Ez természetesen zajjal, és hőfejlődéssel jár, tehát a kompresszort is hűteni kell.

A folyamatokról

Az elpárologtató (hűtő) része egy készülék házban van a körfolyamat fenntartásához szükséges zajos kompresszorral. A  mobil klímaberendezés kompresszorának hűtését a zajterhelésen túl is a beltér levegőjéből kell megoldani, ezzel együtt több hő keletkezik, mint amennyit elvonunk, amit egy csővezetéken ki kell juttatnunk a kültérbe.

Miért választjuk a klímát? 

A klimatizálásának általános oka a komfortos közérzet megteremtése, a pihenés elősegítése. Egy split-klímától elvárható  a gazdaságos, és csendes működés azonban a mobil-klíma kialakítása ezt szinte nem teszi lehetővé. Hordozhatóságának a forró levegő gátat szab távozásához szükséges szellőzőnyílás lérehozása, így valódi előnyének csupán a klímaszerelés díjának elmaradása jelenti.

Mobil-split klímaberendezések is léteznek azonban a monosplitekhez képest ezek üzemeltetésének hatásfoka is elmarad.

Összefoglalás

Tekintsünk a mobil klímákra szükségmegoldásként, amit magunkkal vihetünk nyaralónkba, horgászházunkba, azonban tartós használatra minden tekintetben split rendszerű klímaberendezés beszerzése javasolt.