Hívjon Most! +36 70 458 2230

Villámklíma

Villámklíma

Klíma tisztítás alapjai

A klíma burkolatának leszerelése után eltávolítjuk a légkondi belsejében lerakódott szennyeződéseket, a vegyszerrel fújkálást és a szűrő kimosását fertőtlenítésnek hívjuk a klíma tisztításának.

Hasznosak vagy sem? 

Ezek nagyon hasznos dolgok, de míg a fertőtlenítés akár 5 perc alatt kész van és egy  felhasználó is el tudja végezni, addig a szakszerű klímatisztítás amit szakember végez az 1 órát is igényelhet. A fertőtlenítés is elég lehet a viszonylag új, alig használt légkondikhoz,, de a tapasztalatok szerint, időnként muszáj szétszedni és alaposan kitisztítani a klímákat.Sok baktéruimok melegágya lehet.

Mikortól beszélhetünk a klímáról, mint betegség forrásról? 

A szűrőn ami akár koszos vagy , “csak”  poros , nem ez jelenti a bakteriális fertőzésforrást.  Tisztítani kell a szűrőt is és nem szabad megvárni,hogy a por ellepje , mert visszafogja a légkondicionáló teljesítményét, rontja a hatásfokát. A burkolat alatt található a baktériumok és a kellemetlen szag forrása. Hűtés üzemmódban nedvesek ezek az alkatrészek így a gombák és penészek könnyen megtelepednek a rajtuk lerakódott koszban.

Mikor tisztíttassuk? 

Használattól és a környezettől függően a háztartási légkondíciolálókat , egy-két évente illik kitisztíttatni. Ha fűtésre is használja érdemes minden szezonváltáskor,  tavasszal és ősszel átnézetni. (Ha szükséget kis is tisztítani)

 Ahol többen dolgoznak irodákban  illetve üzletekben  gyakran nyitogatják az ajtókat esetleg forgalmasabb út mellett található, sokkal szennyezettebb a levegő, sokkal gyakrabban kell tisztíttatni a légkondicionálókat. A nagyobb igénybevétel mellett, gyorsabban elkoszolódás és nagyobb a kórokozók megtelepedésének esélye. Kiemelten gyorsabban koszolódnak a virágüzletek és a fodrászatok klímái.