Hívjon Most! +36 70 458 2230

Villámklíma

Villámklíma

Klímák történetéről

Már ókori emberek is felismerték és felhasználták, a folyadékok hűtő tulajdonságát. Na ne.. Tényleg? 

Mikortól beszélünk klímáról? 

Gondoltad volna, hogy a klíma az 1900-as évek elején látott napvilágot?

Az akkori terjedelme és költségessége miatt kezdetben csak a tőkeerős vállalkozások tudták megoldani a klíma beszerzést. Azóta már teljesen átalakult ez az eszköz.  A nagysága, mind az árfekvése tekintetében, és bizony a technikai megoldások is fantasztikus átalakuláson mentek és mennek is keresztül folyamatosan. Minden igényt kielégítő szerkezeteket hoznak létre a klíma gyártó vállalatok az egyre különlegesebb igények kielégítésére. 1960 óta foglalkozik klíma berendezések gyártásával A Fujitsu.  A népszerű ablakklímáktól az oldalfali klímákon át aklimatizálási rendszerekig nagy tapasztalattal rendelkezik már és stabil hátteret nyújt a forgalmazóknak.

Napjainkban

Mára már a  klíma vásárlók mindenek előtt a split klímát, az úgynevezett osztott klímát igénylik.. A régebben alkalmazott módszertől ez a technológia annyiban máshogy míg utóbbi esetében az egész klíma egy helyen, egy közös burkolat alatt volt megtalálható, addig a split klímáknál az alkatrészek megoszlanak egy kültéri és egy beltéri egység között.

A meleg levegő elvezetését természetesen a mobil klímák esetében is biztosítani kell amit egyszerűbb megoldásként az ajtó, vagy ablak megnyitásával érhetünk el, viszont egy kivezető nyílás kialakításával is számolni kell komolyabb igények esetén.

Azonban erre nincs szükség split klímák használatával ráadásul nem csak helyet takaríthatunk meg velük, hanem a berendezés zajszintje is csak minimális, hiszen a zajos alkatrészek a falon kívül, a kültéri egységben találhatók.