Hívjon Most! +36 70 458 2230

Villámklíma

Villámklíma

Egy fantasztikus blogcikket állítottunk össze azoknak, akik klíma vásárlás előtt állnak. 

Számtalanszor kaptuk és kapjuk meg ezeket a kérdéseket mind a mai napig. Azoknak az olvasóinknak akik rendszeresen követnek bennünket, szeretnénk egy kicsit segteni. 

1. Melyik a legjobb klíma?

Ha azt kérdezem melyik a legjobb autó, tv, telefon stb. Tudna rá bármit mondani? Kinek mi.. Lehet hogy önnek ez, Nekünk az, a harmadik ügyfélnek pedig amaz. Nyilván mint klímaszakértők, tudunk megbízható márkát ajánlani, innen már csak Önön múlik. :) 

Fontos tudni ki mennyit tud rá áldozni.

Ha bármennyit,akkor ajánljuk a Daikin (a klímák Mercedese) és a Gree (minőségi, de "középmezőnynek" számít)  márkáknak a termékeit. Itt akár speciális készülékeket is találhatunk.. A minőségben nem lehetnek kétségeink, ezek a klímák mind nagyon jó minőségű készülékek.

Ha olcsóbb megoldást szeretne, akkor válassza a HD vagy a Midea márka termékeit. A nagyon olcsó klímákat senkinek sem ajánljuk.

2. Milyen költségekkel jár egy klímának a megvásárlása? 

A klíma amihez még jön egy beszerelési költség, amely valahol 40-50 000 Ft körülire lehet, de ez beszerelés és igény függő. Ezen felül számolni kell az extra telepítési anyagokkal (ha szükségesek), ezt általában a szerelő biztosítja.  

4. Mekkora teljesítményű klímát érdemes venni?

Általában hogy ha 10 négyzetméterre kell számolni 1 kW-ot. Ez azt jelenti, hogy egy egyszobás, 36 négyzetméteres lakásba szükség van egy 3,6 kW-os készülékre, míg egy nagyobb lakásra, például egy 72 négyzetméteres lakásba már 7,2 kW-os készülékre van szükség. Nem feltétlenül jó ötlet pont így nézni csak. Jobb inkább kicsit nagyobbat venni. Azt is szokták mondani, hogy 25 nm2-ig 2,5 kW-os klímára van szükségünk, míg 25 nm2 felett 3,5 kW-os berendezés beszerzése ajánlott. Érdemes mindig szakember véleményét kikérni, ha tanácstalanok vagyunk.

 5. Hány év garancia van a készülékekre? 

Ez mindig a gyártótól függ. Van, aki akár tíz évet is ad a készülékre, van olyan, aki kevesebbet. Ezt mindenféleképpen érdemes előre utána járni és megkérdezni nehogy a garancia  meglepetés legyen számunkra.

6. Hol legyen a klíma helye?

Érdemes kitérni arra is hogy hova NE kerüljön klíma. Ágy, kanapé fölé (nem érdemes mert ömleni fog ránk a hideg és könnyen megfázhatunk). Különböző megbetegedések is köszönhetőek ha sokat vagyunk a klíma alatt mint a nátha vagy a szem-, és torokszárazság. 

Nem érdemes, gyermekágy, babaágy fölé helyezni sem. Olyan helyekre sem érdemes tenni ahol sokat tartózkodunk (például ebédlőasztal, íróasztal, ha sokat ülünk ott). Itt jön a kérdés,jó hogy akkor hova?

Leginkább olyan helyre érdemes rakni, ahol nem töltünk el sok időt. Például ablakok alatt, szekrények közelében érdemes. Ez azért is jó választás, mivel általában az ablak alá, vagy az erkélyre kerül a kültéri egység, így a kettő közötti távolság nem nagy, így a beszerelés is valamivel olcsóbb.