Hívjon Most! +36 70 458 2230

Villámklíma

Villámklíma

Régen és most

Régen ez nem okozott akkora fejtörést, egész elviselhetőek voltak a nyarak, azonban be kell látni , hogy egyre melegebbek a nyarak.

A hetvenes évek óta, növekszik az átlag hőmérséklet évről évre. A  tetőpontok általában: az augusztusi nyár, és a januári zord tél. Sokan már tapasztalták a mai napig, hogy alig lehet felfűteni az otthont, nyáron meg azt tapasztalják, hogy alig lehet lehűteni.

 

Mivel is számoljunk a beszerelésnél.

Először is  hogy ha halogatjuk akkor bizony sokat kell várni a szerelőre. Minél inkább halogatjuk annál inkább belecsúszunk a nyári szezonba. Tudom, ez rendszeresen íg szokott történni. Mivel a klíma felszerelés idénymunka, épp ezért érdemes időben akár már tavasszal szerelőt keresni. Érdemes  már márciusban, vagy a kicsit kellemesebb időben felkeresni Bennünket, akkor sokkal egyszerűbben lesz megoldva a klíma felszerelés.

Sokszor arra is gondoljuk,hogy kisebb átalakítással jár a klíma beszerelése. Át kell fúrni a falat netalántán a falakat, a kültéri és a beltéri egységet össze kell kötni, amelynél lehet választani a vésés és a letakarás között. Kisebb mennyiségű kosz keletkezik, amit természetesen a Villámklíma csapata a munka végeztével összeszedunk, illetve adott esetben a bútoroknak a széthúzása, elpakolása, letakarása. 

Mitől bonyolultabb a klíma felszerelése egy panellakásba?

A klíma felszerelése általában abból áll, hogy kialakítjuk a csöveknek a helyét, felszereljük a kültéri konzolt, majd rá a kültéri egységet, majd bentre felszereljük a beltéri egységet. Összekötünk mindent mindennel, hálózatra kötjük és már kész is.

Na de amíg egy kertes háznál egyszerűen rá állunk a létrára és felszereljük a kültéri konzolt addig a panellakásokban sok esetben bajban vagyunk. Ha van erkély, akkor egyszerű a dolog, ha a háziak nem is szeretnék oda rakni, mi meggyőzzük őket, hogy ott a legjobb. Ennek két oka van: a felszerelés és a kondenzvíz elvezetése. Kezdjük a felszereléssel.

Ha nincs erkély, akkor nincs más opció, mint kihajolni az ablakon és úgy felszerelni a tartószerkezetet és a kültéri egységet. Ez kivitelezhető, azonban mindent el kell pakolni az ablak elől. Ha azonban ott van például egy konyhaszekrény, amit nem lehet sehova se vinni, akkor gond van, át kell szervezni az egészet.

A kondenzvíz elvezetése a másik probléma. Ha egy nyári alkonyon végig sétál egy tetszőlegesen kiválasztott lakótelepen, akkor biztosan észre fogja venni, hogy elég sok tömb mellett van egy kis tócsa. Ez azért van ott, mert sok lakásban nem tudják elvezetni a kondenzvizet máshova, csak az utcára.

Általában két jó opció van erre, egy gyűjtőbe való elvezetés, illetve a mosogató szifonba való elvezetés. Azonban tény és való, hogy van, amikor egyik sem megoldható, így kénytelenek vagyunk az utcára csöpögtetni.

Bár ezek valós problémák, Önnek nem kell aggódnia. Ezeket a problémákat mi gond nélkül tudjuk kezelni, nem kell aggódnia. Hívjon fel minket bizalommal, és tökéletesen felszereljük panellakásába a klímát. Várjuk hívását!

Milyen klímát válasszunk?

Érdemes sok helyen körülnézni hátha éppen valahol akcióban találunk és ez után döntenek. Videókat nézni, összehasonlításokat olvasni, alaposan utána járni ennek a témának.

Számít,hogy milyen márkát választunk?

Igen is meg nem is.

Nagyon sokan márkahűek, amelyet nem biztos, hogy a klíma vásárlás során tudnak kamatoztatni. Attól, hogy a tv és a mosógép Samsung nem biztos, hogy klímábanis ez a választás lenne a legjobb. Azonban az is lehet, hogy mégis jó lesz. Ez mindig az adott helyzettől függ. Ne aggódjon, mi biztos, hogy nem fogunk Önnek rossz készüléket ajánlani, ebben biztos lehet.