Hívjon Most! +36 70 458 2230

Villámklíma

Villámklíma

Mitől hibásodhat meg egy klíma?

Ebben a cikkünkben utána járunk.

Miért hibásodnak meg a klímák? Sajnos még akkor is meghibásodhat amikor minden a legnagyobb rendben van vele, az évi 2 takarítás is megvan, de így is meg tud hibásodni a készülék. Idővel a különböző alkatrészek meghibásodnak, és azt se felejtsük el, hogy ezeket a készülékeket nem hatvan évre gyártják.

Általában nem ezért szoktak tönkre menni a klímák, hanem a helytelen használat miatt. Példának okán: ha a el van hanyagolva a készülék akkor nagyon hamar tönkre tud menni. Elég csak pár karbantartást kihagyni és már biztos, hogy valami gond lesz a klímával. De ha nem is megy még tönkre egyből, ha kimarad a takarítás akkor biztos, hogy különböző betegségekkel kell majd számolni, hiszen a készülékben megtelepednek a különböző baktériumok, vírusok, gombák. Ezért nagyon fontos a félévenkénti takarítása.

Hogy néz ki egy klíma szerelés?

Először is a legfontosabb, hogy fel kell hívni egy szakembert (javasoljuk a Villámklíma csapatát) és elmondani,hogy mit tapasztal. Mindenki megtudja mondani, hogy mit tapasztal. például a készülék zúg, nem kapcsol be, nem kapcsol ki, fura szagokat áraszt, berreg, stb.

Először mindig felmérjük, hogy mi a probléma, mert sok probléma lehet. Lehet probléma a külső egységgel vagy a belsővel is, de az is lehet, hogy mindkettővel egyszerre. Ha meg van a probléma akkor célorientáltan elkezdjük megjavítani. A javítás ideje és ára mindig a problémától függ, ezért ezt nem tudjuk látatlanban megmondani, de a helyszínen természetesen már meg tudjuk mondani.

Minden klímát meg lehet  javítani?

Minden márkájú klímát lehet javítani? Persze, ez egyáltalán nem befolyásoló tényező! Minden problémát meg lehet javítani? Sajnos nem. 

Ha egy klíma már nagyon rossz állapotban van, akkor van, hogy lehetetlenség volna megjavítani és sokkal egyszerűbb, hogyha veszünk egy újat. Elképzelhető, hogy azon a javítási költségen (ha egyáltalán meg lehet) vehetne egy használt klímát és nem sok hiányzik egy új klíma árához sem.

 

Tanácsok a meghibásodás elkerülése érdekében

Természetesen mindenkinek az a célja,hogy ne menjen tönkre a klíma. Ezzel rendkívül sok pénzt tud spórolni, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy minél jobban vigyázunk a berendezéseinkre, annál ritkábban kell újat venni, így kevesebb lesz az elektronikai hulladék.

Első tippünk: szakszerűen kell használni! Minden készüléknél változó, azonban a leírásban  minden fontos tudnivalók megtalálunk, Következő tippünk ,hogy rendszeresen legyen karbantartva a készülék. Évente kétszer, általában tavasszal és ősszel érdemes szerelőt hívni és kitisztítani a készüléket,Ez nem csak, hogy segít megőrizni a készüléknek a jó állapotát, hanem megóv mindenkit a különböző betegségektől. A szennyezett légkondicionálótól akár tüdőgyulladást is lehet kapni,.Nagyon fontos fél évente a klíma kitakarítása.

Második és egyben utolsó tippünk az lenne,hogy érdemes jobb (Daikin vagy Gree márkájú) minőségű készüléket venni. A jó készülék választása a meghibásodás elkerülése érdekében nagyon fontos, hiszen, ha alacsony minőségűt választunk, akkor az idő előtt tönkre fog menni, sok esetben végleg. Épp ezért jól fontolja meg ezt a döntését.