Hívjon Most! +36 70 458 2230

Villámklíma

Villámklíma

 

Mi az a klíma kiokos?

A klíma kisokos első részében megosztunk Önökkel olyan kifejezéseket amikkel a klímavásárlás során illetve a klímákkal kapcsolatosan találkozhatnak.

Kezdjük is az elején:

 

 • Ablak klíma
  Szerkezetében nagyon hasonlít a mobil klimához azzal a kivételle, hogy ezt a készüléket vagy fal-, vagy ablak-nyílásba kell elhelyezni. Az ablak klíma szellőztető funkcióval is rendelkezik, így alkalmas rossz, vagy füstös levegőjű helyiségek szellőztetésére is. A cseppzvíz a készülékből a kültérbe csöpög, elvezetéséről fontos gondoskodnunk.
 • Auto Clean avagy öntisztító, szagtalanító funkció

 • Automata üzemmód
  A klíma készülék automatikusan választja meg a működési üzemmódot (HŰTÉS vagy  FŰTÉS ÜZEMMÓDOT VÁLT) az induláskori hőmérsékletnek megfelelően, és automatikusan állítja be a klíma-ventilátor sebességet. Induláskor - amikor nagy a különbség a kívánt és a tényleges szobahőmérséklet között - maximális fokozaton indul a ventilátor, majd közelítve a kívánt hőfokhoz a ventilátor sebessége fokozatosan csökken.

 • Economy (gazdaságos) üzemmód
  A gazdaságos üzemmód akár 25%-os megtakarítást is eredményezhet a normál üzemmódhoz képest. Ezt akkor célszerű használni, amikor a szoba már a kívánt hőmérsékletre lett fűtve/hűtve, vagy a szobában tartózkodó kisgyerek vagy idős ember érdekében tartózkodnunk kell a hirtelen hőmérsékletváltoztatástól.

 • ErP érték
  Minimálisan teljesítendő hatékonysági szintet és ennek osztályba sorolását jelenti.

 • Éjszakai (Sleep) üzemmód
  A ventilátor sebesség vezérlése automata üzemmódra áll át. A beállított hőmérséklet 1 óra múlva emelkedik 1 °C-kal hűtéskor illetve 1 °C-kal csökken fűtéskor. 2 óra múlva az eredetileg beállított értékhez képest 2 °C-kal emelkedik ill. csökken üzemmódtól függően, majd a továbbiakban ezt a hőmérsékletet tartja a klímaberendezés. A ventillátor alacsony fokozatra kapcsol.
  Nem kell többé aggódnia, hogy megfázik a gyermeke éjjel a klímaberendezés miatt! (Az éjszakai üzemmód általában 5 óra múlva (kb. hajnalban) automatikusan kikapcsol, így még energiát is megtakarít.

 • Follow me funkció
  A funkció gomb megnyomása után a szobahőmérséklet érzékelését a klíma távirányítójában elhelyezett hőérzékelő fogja végezni. A távirányító kijelzi az általa mért hőmérsékletet és 3 percenként továbbítja azt a klíma beltéri egységnek.

 • Hi-Power
  A „Hi-Power“ üzemmóddal extra erős légkifúvást választ, amely a standard üzemmódhoz képest lényegesen erősebb hűtést biztosít. Duuurva. :) 

 • Időzítő funkció
  A készülék 1 db ki- és 1 db bekapcsolásra, 24 órán belül programozható.
  A készülék távirányítóján On timer, OFF timerként találjuk meg.

 • Intelligens szem
  Az intelligens szem, vagyis mozgásérzékelő, figyelemmel kíséri, hogy tartózkodik-e valaki a helyiségben. Ha a szobában 20 perce nem érzékeli senki jelenlétét, a klíma standby üzemmódra kapcsol, tehát 80%-os energiatakarékos módban üzemel tovább. Amint valaki a helyiségbe lép, a klíma készülék visszaáll a beállított hőmérsékletre.

 • Jet Cool
  A Jet Cool funkció gyors lehűtést tesz lehetővé. Ebben az üzemmódban egy hűvös, erős légáramot fúj a klímagép maximum 30 percig, illetve amíg a szoba hőmérséklete a 18 °C-ot el nem éri.

 • Mozgás érzékelő másnéven intelligens szem

 • Off Timer
  A beállított időre a klíma készülék automatikusan leáll.

 • On Timer
  A beállított időre a klíma készülék automatikusan bekapcsol.

 • Smart Clean
  A klíma beltéri egységben időnként egy beépített kefe oldalirányba lesöpri a porszűrőket, majd egy kis porszívó a piszkot egy pici portároló tartályba juttatja.

 • Ururu-Sarara
  Ez egy Daikin termék, elég összetett, valódi légkezelő berendezés:
  Hűt, fűt, párásít, párátlanít, tisztítja (szűri) a levegőt, megköti a szagokat és szellőztet. Hihetetlen mennyit fejlődött a technika, ugye?

 

A következő részünkben folytatjuk a klíma kisokos második részével, ahol újabb információkat és érdekességeket ismerhetünk meg.

Kövessenek továbbra is Minket! 

Keressen bizalommal!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 70 458 2230